پی آر پی بهتر است یا مزوتراپی مو

<p> درمان ریزش مو به روشهای مختلفی انجام میشود که دو مورد از محبوبترین این روش ها، پی آر پی و مزوتراپی مو است؛ اما شاید برای شما هم این سوال به میان آمده باشد که پی آر بهتر است یا مزوتراپی مو؟ یا این که تفاوت آنها در چیست؟ در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با تفاوت پی آر پی با مزوتراپی به همراه تفاوت دستگاههای مختلف این کار یعنی تفاوت الکترونیدلینگ با میکرونیدلینگ آشنا شوید. </p>
پی آر پی بهتر است یا مزوتراپی مو
بسیاری از افراد بنا بر دلایل مختلفی مانند ژنتیک، افزایش سن، تغذیه ناسالم و… موهای خود را از دست دادهاند یا این که موهای آنها کم پشت شده است. امروزه این دسته از افراد برای درمان کم پشتی و ریزش موهای خود، به کلینیکهای زیبایی مراجعه می کنند. پی آر پی و مزوتراپی از روش های درمانی مناسب می باشد.
مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی یک روش درمانی برای کم پشتی مو است که کلینکهای زیبایی میتوانند پس از خرید دستگاه میکرونیدلینگ یا الکترونیدلینگ آن را انجام دهند. تفاوت الکترونیدلینگ با میکرونیدلینگ در میزان نفوذ آنها در عمق پوست است. جدیدترین دستگاه میکرونیدلینگ میزان نفوذ بیشتری دارد. مزوتراپی برای افرادی که ریزش موهای آنها ناشی از دست دادن مواد مغذی اطراف فولیکول هاست، بهترین روش درمان کم مویی است.
در مزوتراپی تمامی مواد مغذی مورد نیاز مو از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، مسدود کنندههای DHT و سایر تقویت کنندهها با استفاده از دستگاه EPN (الکترونیدلینگ) به اطراف فولیکولها تزریق میشود. در این روش پس از تزریق مواد مغذی، جریان خون در اطراف فولیکولهای موی بیمار فعال شده، کلاژنسازی بیشتر شده و در نتیجه رشد مو بهتر میشود. برای این که روش مزوتراپی مو جواب بدهد، باید حدود ۸ جلسه درمانی به فاصله یک هفته برای بیمار برگزار شود. اثر این روش در میزان افزایش رشد و کاهش ریزش مو در جلسات پنجم به بعد نشان داده میشود.
بیشتر بخوانید
بیشتر بخوانید
علت برگشت موهای زائد پس از لیزر چیست؟
بنابراین میتوان گفت که این روش تقریبا یک روش سریع و ایمن است. در این روش از سوزنهای بسیار ریزی برای تزریق مواد استفاده میشود تا بیمار کمترین میزان درد را تجربه کند. عوارض جانبی مزوتراپی خیلی زیاد نیست و به ندرت دیده میشود که کسی به مواد تزریق شده حساسیت نشان دهد؛ اما در صورتی که با علائمی مانند خارش، حالت تهوع، عفونت و تورم رو به رو شدید، پزشک را در جریان بگذارید.
پی آر پی (prp) مو چیست؟
یکی دیگر از روشهای درمانی ریزش مو، روش پی آر پی یا prp است که با دستگاه پلاسما و در کلینکهای زیبایی انجام میشود. در این روش درمانی برخلاف روش مزوتراپی، مواد مغذی خارجی به موهای فرد تزریق نمیشود؛ بلکه خون خود فرد از او گرفته شده و با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ، پلاکتها و پروتئینهای عامل رشد از آن جدا میشود. سپس این مواد با استفاده از یک سرنگ به فولیکولهای مو تزریق میشود.

به طور معمول از روش prp برای درمان بیماریهای ژنتیکی مربوط به کم پشتی یا ریزش مو استفاده میشود. برای این که بیمار بهترین نتیجه را از درمان پی آر پی با دستگاه پلاسما بگیرد، باید حداقل ۳ جلسه با فاصله ۲ تا ۴ هفته از یکدیگر به کلینیک مراجعه کند. زمان درمان روش پی آر پی هم تقریبا بسیار کوتاه بوده، فولیکولهای مو تقویت شده و قطر بیشتری پیدا میکنند، موها به سرعت ترمیم شده و امکان کاشت مو همراه با درمان پی آر پی هم وجود دارد.
تقریبا میتوان گفت که استفاده از روش پی آر پی هیچ عارضهای ندارد. در برخی از موارد بسیار نادر دیده شده است که فرد نسبت به مواد بیحس کننده استفاده شده در این روش آلرژی نشان داده است؛ بنابراین در صورتی که به داروی خاصی حساسیت دارید، حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.
مزوتراپی بهتر است یا پی آر پی؟
همان طور که اشاره شد، این دو روش برای درمان مشکلات مختلف مو استفاده میشود. افرادی که به دلیل سوتغذیه، رژیمهای نامناسب و… مواد معدنی و مغذی کافی به فولیکولهای موی خود نرساندهاند، میتوانند با استفاده از مزوتراپی این مواد مغذی را به فولیکولهای موی خود برگردانده و موهای آنها دوباره رشد خواهد کرد. اما این روش برای افرادی که به دلایل ژنتیکی دچار ریزش و کم پشتی مو شدهاند خیلی مناسب نیست.
این دسته از افراد میتوانند از روش تزریق پلاکت خون به سر یا همان prp برای درمان ریزش موی خود استفاده کنند؛ بنابراین میتوان گفت که این که پی آر پی بهتر است یا مزوتراپی، کاملا به شرایط خود فرد بستگی دارد. در جدول زیر میتوانید تفاوتهای مزوتراپی با پی آرپی را به صورت کلی مشاهده کنید.
تفاوت |
مزوتراپی |
پی آر پی |
مواد تزریق شده |
مواد مغذی خارجی و ویتامینها |
خون خود بیمار |
طول مدت درمان |
حداقل 5 جلسه |
حداقل 3 جلسه |
طول هر جلسه |
حدود 15 دقیقه |
حدود 30 دقیقه |
عوارض جانبی |
بسیار کم |
بدون عوارض |
میزان عمق تزریق |
لایههای میانی پوست سر |
همه لایههای پوست |
زمان مشاهده تغییرات |
حدودا پس از 3 جلسه |
بعد از جلسه اول |
شباهت های مزوتراپی و پی آر پی
این دو روش همانطور که با هم تفاوت هایی دارند از بعضی جهات نیز مشابه هستند.
- فرآیند: از نظر فرایند انجام، هر دو روش یعنی مزوتراپی و پی آر پی نیاز به جراحی ندارند و غیر تهاجمی هستدn.
- درد: قطعا همه روش های مربوط به مزوتراپی و پی آر پی دارای کمی درد هستند که می توانیم با استفاده از بی حسی موضعی درد به حداقل برسانیم البته بعضی از افراد که آستانه تحمل درد آن ها بالا می باشد نیاز به بی حسی نخواهند داشت.
- نتیجه: با توجه به اینکه در هر دو روش ریزش مو قطع و پروسه روند رشد مو را خواهیم داشت و تقویت موها نسبت به قبل بهتر خواهد بود پس هر دو روش مزوتراپی و پی ار پی تاثیر گذار خواهند بود.

نتیجه ماندگاری: هر دو روش معمولا ماندگار و موثر و جوابدهی خوبی خواهند داشت همچنین اگر این روش ها همراه با روش های دیگر ترکیب شود قطعا نتایج موثرتری تجربه خواهید کرد.
- دوره نقاهت: در هر دوش ممکن است فرد دردی را حس کند و مراقبت های خاص خود را دارد اما برای انجام فعالیت های روزمره بعد از انجام مزوتراپی و پی آر پی مانعی نیست و می توانید فعالیت های خود را انجام دهید.
پس از کاشت مو مزوتراپی بهتر است یا پی آر پی؟
بسیاری از افراد پس از کاشت مو، برای این که دوره درمان را کوتاهتر کرده و زودتر از کاشت موهای خود نتیجه بگیرند، از یکی از روشهای مزوتراپی و پی آر پی استفاده میکنند. استفاده از این دو روش پس از کاشت مو ضروری نیست، اما میتواند درمان را بهتر و موثرتر کند. بیشتر پزشکان توصیه میکنند که اگر بیمار میخواهد با یکی از این دو روش روند درمان موهای خود را بهبود ببخشد، از روش پی آر پی یا تزریق پلاسمای خون استفاده کند؛ اما با این وجود بهتر است که افراد پیش از انجام هر کاری با پزشک معالج خود مشورت کنند.

کلام آخر
امروزه بسیاری از کلینیکهای زیبایی پوست و مو با خرید دستگاه میکرونیدلینگ یا الکترونیدلینگ، خدمات درمان ریزش و کم پشتی مو را به مشتریان خود ارائه میدهند. مجهیز بودن کلینیک به بهترین دستگاه الکترونیدلینگ مزوتراپی بهترین نتیجه درمانی را به مشتریان میدهد. جهت خرید دستگاه و تهیه برای کلینیک تان با ما تماس بگیرید.
اشتراک در شبکه های اجتماعی